"Thuisvoelen is ontspannen."

2 Slaapkamers

Met de authentieke steile trap, komt u op de bovenverdieping, waar 2 slaapkamers aanwezig zijn. 

Wifi

Er is gratis WiFi aanwezig. Bij aankomst word het wachtwoord met u gedeeld.

Parkeren

Het huis staat in een autoloos straatje. Er is een gratis parkeerterrein op 60 meter van onze voordeur.

€125 - €199 p nacht

Onder het kopje
“Boek Nu”, vind u alle informatie.

Wij zijn Danny en Annemarie. Wij zijn beide opgegroeid in Breskens, zo’n 8 km van Hoofdplaat. En ondertussen wonen wij al enige tijd in Groede.

Het is altijd al onze droom geweest om een eigen huisje te renoveren, en daarna niet alleen zelf, maar ook andere mensen van ons geluk te laten meegenieten.

Het huis wat we hebben uitgekozen om onze droom te verwezenlijken, staat niet ‘toevallig’ in Hoofdplaat. Hoofdplaat is dé perfecte locatie om tot rust te komen, o.a. op het strand wat maar een paar stappen verwijderd is van onze voordeur. Het rustige dorp met prachtige gebouwen is voorzien van een café, restaurant, een goede bakker, die ook de ‘broodnodige’ andere voorzieningen verkoopt. En hoe fijn is het, dat het huis in een autoloos straatje staat!

Breskens ligt op maar 8 km van Hoofdplaat vandaan. Dit is makkelijk met de auto te bereiken. Je kan ook kiezen voor een mooie fietsroute langs het water. Langs deze route zijn regelmatig zeehondjes te zien. Breskens heeft 2 grote supermarkten, verschillende leuke lokale (kleding) zaakjes en volop keuze uit cafeetjes en restaurants. Mooie Belgische steden als Gent, Brugge of Antwerpen zijn allemaal binnen één uur met de auto te bereiken.

Wij hebben de sleutel op 23 September 2022 ontvangen, en daarna volgde er 8 maanden flink verbouwen. Je herkent het huis bijna niet meer terug. Doordat we bijna alles zelf hebben gedaan, en er veel bloed zweet en tranen in zitten, zijn we érg trots op het eindresultaat. Ook zijn we erg trots op de omgeving waar wij wonen. Dit alles willen we niet alleen voor onszelf houden, maar ook graag met jullie delen. Wij hopen dat jullie een fijne tijd hebben in ‘Vakantiehuisje Mies’.

IMG_6693

Wij vinden het leuk om wat oude details van het karakteristieke huis terug te laten komen. Mede daarom hebben we veel kringloopwinkels bezocht, zodat ook in meubels deze sfeer terug te vinden is. 90% van alles wat je in ons huisje ziet is duurzaam. Zo hebben we veel mooie spulletjes gevonden bij ’t Oude Wagenhuis, hier in Hoofdplaat. (aanrader om eens binnen te stappen)

Er stond vanaf het jaar +/-1865 tot het jaar +/-1935 een limonade fabrikant in Hoofdplaat. Bij ’t Oude wagenhuis hebben we een origineel kratje gevonden van deze fabrikant. Deze staat als pronkstuk in de badkamer. Ook de katrol, die je in de achterkant van de woonkamer ziet hangen, komt uit ’t Oude Wagenhuis vandaan. Deze heeft nog dienst gedaan in de vroegere haven van Hoofdplaat.

Tijdens het weghalen van oud behang en houtenpanelen, kwamen we veel mooie oude behangetjes en kranten tegen. Op de kranten kwamen we data tegen vanaf 1942. Deze vonden we te leuk om weg te gooien, daarom hebben we ze ingelijst, en zijn ze nu te bewonderen de serre.

Duurzaamheid vinden wij belangrijk. Daarom hebben we de volgende aanpassingen gedaan: Na veel werk, maakt ons huis geen gebruik meer van gas. Het huis kan verwarmd worden door een pellet kachel en elektrische warmte panelen. Wij hebben zonnepanelen geplaatst, en veel werk gestoken in isoleren. Daardoor zijn wij van energielabel G naar energie label B gegaan. Zo proberen wij ons eigen steentje bij te dragen aan het milieu.